Thursday, August 23, 2007

RCP, XULRunner és barátai

Miután 3.3-as Eclipse már hivatalosan is támogatja minden platformon a XULRunner-t. Gondoltuk, miért ne integráljuk be a belső rendszerbe, hogy kicsit hatékonyabban működjön. A cél az volt, hogy az RCP klienst és egy webes rendszert úgy kössük össze, hogy ne kelljen adatokat másolgatni (egyik ablakból a másikba), hanem szépen kommunikáljanak egymással.
Ezután természetesen jött az a rész, hogy nem megy az csak úgy hipp-hopp.
  • BrowserViewer - nem támogatja a xulrunner-t (mozillát), ugyebár ez a browser ui-ja az eclipse platformnak (addressbar-ral, buttonbar-ral, stb...). Ha megbütyköli az ember, hogy szeresse a xulrunnert is, akkor a popup kezélese nem működik rendesen (éljen), bár ez is javítható, de akkoris. ;)
  • Browser(Composite,SWT.MOZILLA) amíg nincs beállítva path-ra a xulrunner, addig csak dobálja az errorokat.
  • ATF-ben benne van a xulrunner támogatás, működik is, csak ha az ember szeretné leválasztani, és csak az alapokat használni, annyi felesleges dolog jön vele, hogy csak ez az irány sem túl megfelelő.
  • JavaXPCOM-nak mindene van, csak normális doksija nem (legalábbis nekem úgy tűnik).
Ezektől függetlenül már kész van a működő prototípus. Van popup kezelés, tudom követni (fogjuk rá normálisan) a történéseket browser szinten és javascriptet is tudok hívni java-ból a megjelenített html-be (azért ha ATF nem lenne, tuti tépném a hajam), na meg van meg csomó minden amire egyenlőre nincs szükség.
Viszont, hiányzik még például a javascript függvényhívás figyelése (bár erre is van már ötlet, itt is köszi Ádám).

Jelenleg épp próbálom, egy (több) normális (sallang nélküli) plugin-ba leválasztani a dolgokat, esetlegesen (szinte biztos) patchelni a BrowserViewer-t. Aztán valamilyen formában még publikálva is lesz.

Erre (http://ladyr.es/wiki/wiki/XPCOMGuide) található még egy nagyon jól összerakott leírás. Amit ha előbb találok meg, igen örültem volna.

No comments: